HILO Floors, understanding simplicity

Op zoek naar een duurzame vloer die perfect past in jouw woning of kantoor? HILO Floors staat als innovatieve gietvloerexpert klaar voor uw exclusieve, ecologische en kwalitatieve vloeren.

Decennium pionierschap in de gietvloersector

HILO Floors is ontstaan vanuit 10 jaar pionierschap in de gietvloersector. Met Excellent Gietvloeren hebben we steeds de trend gezet voor sectorgenoten. Vandaag gaan we terug naar onze oorsprong om vanuit puurheid en authenticiteit als HILO Floors te ontpoppen.

Zo zorgen wij als innoverende partner steeds voor strakke vloeren met een exclusief karakter en vormen we onze ecologische voetafdruk om tot een bewuste vingerafdruk die we achter laten op het klimaat én uw unieke gietvloer.

Bij HILO Floors staat duurzaamheid centraal: van productie, plaatsing tot en met het onderhoud van uw designvloer.

Minimale impact op het milieu

Voor de productie van onze gietvloeren zijn hulpbronnen zoals grondstoffen, energie en menselijke vaardigheden nodig. HILO Floors besteedt bijzondere aandacht aan de selectie van hernieuwbare grondstoffen zoals casterolie, kalksteen, kwarts, en water.

Het resultaat? Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen hebben onze vloersystemen een minimale impact op het milieu, lage emissiewaarden én zorgen ze voor een uitstekende luchtkwaliteit.

Tijdens het productieproces hechten we veel belang aan energiebesparing en behouden we te allen tijde de controle over het energieverbruik, van bij de selectie van grondstoffen tot aan de productie zelf. Dankzij een maximaal rendement beschermen we op die manier waardevolle hulpbronnen.

Actieve rol voor een groene toekomst

HILO Floors is lid van de commissie Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) en de German Sustainable Building Council (DGNB) die werken aan internationale oplossingen voor duurzame bouw en constructie.

Sinds september 2013 levert HILO Floors Environmental Product Declarations (EPD’s – Milieuproductverklaringen) voor nagenoeg alle HILO gietvloeren, in overeenstemming met DIN EN 15804 en DIN EN ISO 14024. Deze EPD’s werden ontwikkeld in samenwerking met Deutsche Bauchemie (Duitse organisatie voor bouwchemische producten), en zijn goedgekeurd en gepubliceerd door het Institut Bauen und Umwelt (Duits Instituut voor Bouw en Milieu).

Innovatieve trendsetter

Hilo Floors hecht bijzonder veel belang aan onderzoek en innovatie. Zo werken we voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame productoplossingen – altijd met de bedoeling om het milieu te beschermen.

Als expert in gietvloeren werken we nauw samen met onze leveranciers waardoor we snel kunnen inspelen op de markt en duurzame producten kunnen ontwikkelen. Zo plaatste HILO Floors de allereerste geluidsisolerende gietvloer in België.

Wanneer nemen we een product op in ons assortiment? Als het product voldoet aan de eisen en overeenkomt met onze waarden en normen zodat wij u steeds kwalitatieve producten kunnen garanderen.

De hoogste kwaliteit is onze standaardvereiste

Hilo Floors kiest bij ieder project resoluut voor afwerking, kwaliteit en design. We werken enkel met hoogwaardige producten. Het aanbrengen van de gietvloeren is handwerk en vereist vakmanschap. Onze vloerstylisten kennen daarom de kneepjes van het vak en weten exact hoe ze een perfecte design- of gietvloer moeten aanbrengen.

Jaarlijks volgen onze specialisten bovendien training bij de fabrikanten van gietvloergrondstoffen en werken wij nauw samen met onze leveranciers om nieuwe innovaties in de markt te introduceren. Zo blijven we onze rol als vernieuwer waarmaken.

Voor ons komen kwaliteit en duurzaamheid op de eerste plaats waardoor we niet altijd de goedkoopste partner zijn. Onze expertise, onze eerlijkheid en ons oog voor detail en afwerking vormen echter een aanzienlijke meerwaarde. We zorgen er steeds voor dat u jarenlang kan genieten van de exclusieve, strakke gietvloer in uw woning, winkel of kantoor.

Hilo Floors, de partner voor uw kwalitatieve strakke vloer!

De keurmerken die over onze kwaliteit waken:

Lange levensduur dankzij duurzaamheid

De gietvloeren van HILO Floors hebben een extreem lange levensduur tot wel 50 jaar. Terwijl het verbruik van hulpbronnen tijdens het beginproces – het leggen van de gietvloer – vergelijkbaar is met dat van andere vloerbedekkingen, liggen de energiekosten aanzienlijk lager over de volledige levenscyclus. In verhouding tot de verwachte totale levensduur van de vloer betekent dit een lagere totale kostprijs per vierkante meter per jaar.

Analyses van de volledige levenscyclus, ecobalans onderzoeken, emissiecontroles en milieuverklaringen leveren het bewijs van de duurzaamheid van onze producten: ze analyseren en evalueren o. a. de verwachte levensduur en het verbruik van hulpbronnen. De resultaten tonen aan dat de extreme duurzaamheid, het lage materiaalverbruik en het efficiënte onderhoud op lange termijn resulteren in een verminderde milieu-impact in vergelijking met andere vloersystemen.

Door te kiezen voor HILO Floors gaat u een economisch en ecologisch verantwoord engagement op lange termijn aan.

Uw plannen vrijblijvend bespreken met onze vloerstylisten?

De (r) evolutie van HILO Floors

Op zoek naar een kwalitatieve, strakke vloer voor uw woning of kantoor? De experts van HILO Floors staan voor u klaar!

Neem contact op