Next generation flooring

HILO Floors profileert zich als de vernieuwende trendsetter die u gidst door de wereld van de design gietvloer. We geloven steevast in openheid en transparantie. Onze specialisten zetten hun expertise graag in om u zo optimaal mogelijk te begeleiden in uw zoektocht naar de ideale vloer. Ontdek de werkwijze van uw innoverende gietvloerexpert.

Van industriehal naar de woonkamer

Oorspronkelijk waren gietvloeren bedoeld voor industriële toepassingen maar vandaag de dag zijn deze naadloze, strakke, gietvloeren ook te vinden in winkels, kantoren en particuliere woningen. Deze naadloze vloeren verkrijgen een eigen, uniek karakter door de samenstelling van natuurlijke elementen zoals onder andere epoxy of polyurethaan. Ze hebben een sobere, strakke look en geven een gevoel van ruimte. Het is dé nieuwste trend in moderne woningen.

Voordelen van gietvloeren

Hoe gaat gietvloerspecialist HILO Floors te werk?

Een logische opbouw voor een strak en naadloos resultaat

Zoals de naam al doet vermoeden, worden gietvloeren niet gelegd zoals tegelvloeren of parket. Een gietvloer wordt daadwerkelijk in lagen gegoten op een voorbereide ondergrond. De opbouw van een gietvloer gebeurt in minstens vier stappen:

  1. 1. Eerst wordt de dekvloer voorbereid zodat deze behandeld kan worden met een primer. Zo wordt elke type ondergrond met de juiste primer voorbereid en is er een betere hechting.

  2. 2. Hierna wordt een schraaplaag aangebracht. Zo zorgen we voor een optimale ondervloer aangezien oneffenheden of imperfecties hierdoor worden weggewerkt.

  3. 3. Daarna volgt het gieten van de eigenlijke gietvloer. Dit wordt volledig met de hand uitgevoerd door het team specialisten van HILO Floors uit Genk. Zo wordt de gietvloer naadloos en perfect in iedere ruimte aangebracht.

  4. 4. De gietvloer wordt afgewerkt met een toplaag waardoor we de uiteindelijke look van uw gietvloer verkrijgen. Standaard bij HILO Floors zal dit een matte uitstraling zijn.

De HILO norm: uw gids in kwalitatieve afwerking van uw HILO Floors gietvloer

HILO Floors introduceert met de HILO norm een eigen kwaliteitslegende. Aan de hand van deze legende kan u nagaan welke afwerking u kan verwachten. De legende gaat van klasse A tot klasse D. Waarbij klasse A staat voor architecturale afwerking. We geven bovendien steeds het maximale aantal imperfecties per 100m2 aan. Bij oplevering moet elke HILO gietvloer voldoen aan de kwaliteitseisen van het gekozen gietvloersysteem. Zo bent u als eindklant altijd zeker van een optimale esthetische afwerking en is de kwaliteit van uw gietvloer altijd gewaarborgd.

U kan bovendien steeds opteren voor trap- of plintafwerking met gietvloer, steentapijt, marmertapijt, RVS of hout. Dit kan u aangeven bij uw HILO adviseur zodat wij steeds een advies op maat kunnen aanbieden.

Heeft u een vraag voor onze vloerstylisten of wilt u een offerte aanvragen op maat van uw project?

Neem contact op

Uitgebreid gamma aan kwalitatieve gietvloeren

HILO Floors uit Genk beschikt over een ruim assortiment aan design-, en gietvloeren. We bieden verschillende mogelijkheden en kleuren aan. U kan zelfs beroep doen op een kleuradviseur die u begeleidt in de kleurkeuze van de strakke gietvloer voor uw woning of kantoor.

We beschikken bovendien ook over referentieadressen en demolocaties en een showroom waar u kan kennismaken met de verschillende gietvloeren.

Openheid en transparantie van offerte tot oplevering

Bij HILO Floors geloven we in openheid en transparantie in onze werking maar ook in onze communicatie. Tijdens een eerste persoonlijk contact bespreken we uw wensen en verwachtingen. Samen zetten we ook de voordelen én nadelen van onze design-, en gietvloeren op een rijtje, zodat u over alle nodige informatie beschikt om te kiezen voor de meest geschikte gietvloer voor uw project.


We zorgen ervoor dat de offerte alle voorziene kosten bevat, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. U ontvangt geen nietszeggende prijzen per m² maar een duidelijke én eerlijke offerte op maat van uw project.

Opvolging van start tot finish

Maar hier stopt het voor ons nog niet. U, als klant, staat gedurende het hele project centraal bij HILO Floors uit Genk. We verlenen advies over onze afwerkingsmogelijkheden en overlopen alle details van het project.

Ook tijdens de eigenlijke werken wordt het proces persoonlijk opgevolgd door de zaakvoerders Bjorn en Andy; de voorbereidende werken, de plaatsing van de gietvloer en de interne oplevering worden nauwkeurig gecontroleerd. Op die manier worden de kwaliteit en de afwerking waarvoor wij gekend zijn, ook gegarandeerd.

Bovendien peilen we tijdens en na de plaatsing naar uw bevindingen over onze samenwerking. En zo garanderen we u de beste service, de duurzaamste gietvloer en een minimale impact op het milieu van vandaag en morgen!

Op zoek naar een strakke en duurzame vloer van normoverschrijdende kwaliteit?

Neem contact op